A golfkocsikat közlekedési eszközként találták ki a játékosok számára, hogy gyorsan és kényelmesen leküzdjék a pályán lévő lyukak közötti távolságokat. A golfozók gyakran nevezik ezeket a kis, fürge autókat "autóknak" vagy "buggiknak". A standard golfpálya 18 lyukú, és 5-6 km-es távot fed le. Ilyen távolságot jobb kompakt és csendes golfkocsikon leküzdeni.

A golfautókat amerikai és kínai cégek egyaránt gyártják. Elektromos (a legtöbb esetben) és benzinmotoros berendezést kínálnak. Az elektromos motor különböző teljesítményű (3 kW-tól) egyenáramú (DC) vagy váltakozó (AC) áramú lehet. Fontos elem - akkumulátorok - lehetnek az ólom-savas (gél vagy folyékony elektrolit) vagy lítium-ion (LFP) akkumulátorok. Az akkumulátorok kapacitása és minősége jelentősen befolyásolja a költségeket, és a golfkocsi által elvégzendő feladatoktól függően választják ki.

Az autó 2-4 üléses lehet. Van egy tető, amely megvéd a naptól és az esetleges csapadéktól. A lehetőségek közül - fényszórók, visszapillantó tükrök, biztonsági övek, esővédő, napfüggöny, villogó jelzőfény, rádiós magnó, karosszéria klubok és egyéb felszerelések szállítására. Az opciók kiválasztása az ügyfél igényei alapján történik.

A MiniCar a golfkocsik hivatalos kereskedője Ukrajnában.

Back to Top